Trendspaning hösten 2024

Höstspaning 1

Vi blickar mot hösten, kanske den fräschaste årstiden av dem alla? Solkysst hy, solblekt hår och snygga kläder gör att ögonen kan låta bli att tåras över en sommar som är förbi. Men vilka färger är det som gäller på kläderna? Är det något nytt att tänka på vid makeupen? Eller är det dags att våga något nytt med håret?

Vi listar trendspaningen för hösten 2024!

  • Bältet är stort igen! Gärna nerhasat på höften, den låga midjan håller i sig. Över klänningen, till byxorna, med nitar på eller ett stort dekorativt spänne – du väljer.
  • Färger av bär – plommonlila, hallonrött, vinrött – de mustigt röda tonerna är helt rätt på kläderna i höst.
  • Back to basics med blåjeans är helt rätt under hösten. En klassisk avslappnad look som inte kan bli fel!

Nu till det viktigaste! Vad gäller för hår och makeup i höst?

Nu rör vi oss bort från det formfönade perfekta svallet och tar oss an looken som att vi just klivit upp ur sängen! ”I woke upp like this” är vår perfekta slogan som gäller när det kommer till håret i höst. För att skapa denna avslappnade look är rätt produkter att införskaffa en saltvattenspray & texturspray. Vi rekommenderar varmt produkter för ändamålet från Björk & Aveda som ger olika mängd stadga, glans och kan appliceras från botten till toppen.

Luggen ligger helst i sidbena, antingen naturligt sidokastad eller en ordentlig sidbena som ligger platt och är i det närmaste vattenkammad. Lockarna ska vara enkla och effortless!

Är du den som vågar sticka ut? Gå all in i en ordentligt wet look med utsläppt hår och där hårslingorna får hänga fritt och avslappnat. En rockig stil som passar den modige!

Hårfärgerna går mer ton i ton och blir mer enfärgade än slingade. De varma tonerna fortsätter att dominera oavsett ljushetsläge. Koppar blev stort under våren och fortsätter att vara hett och rätt under hösten. Matcha höstlöven med en djup kopprig ton, eller ta dig an en ljus blondkopprig ton för att testa något nytt! Alla nyanser av koppar är helt rätt under hösten 2024.

Makeupen svänger över från softa skuggade eyeliners till en nästintill överdriven eyeliner med tydlig vinge. Välj om du vill ha den sotad eller sylvass, ögonen ska vara tydligt markerade. Basen ska vara precis lagom – inte full av lyster och glow och inte ultramatt – en snygg mer naturligt matt finish är helt rätt under hösten. Till skillnad från när hösten bjuder på dova och jordnära nyanser så är det nu färg som gäller! Oavsett om du föredrar en poppig eyeliner eller en färgglad skugga – våga testa något nytt.

Välkommen in till oss på Choices för en personlig guidning i höstens trender!

Höstspaning 2
Höstspaning 3

Hårprodukter för ditt hår – och naturen

Vi på Choices älskar hårvård och skönhet, precis som många andra. Det som gör oss speciella är vårt sätt att tänka kring det. När du bokar en tid för klippning hos oss som frisör i Uppsala, väljer du inte enbart vår kompetenta personal och vår vackra frisörsalong. Du väljer djurvänligt, organiskt och naturliga ingredienser i majoriteten av produkterna vi arbetar med. Därför kan vi inte enbart erbjuda dig en fantastisk klippning, en vacker hårfärgning eller drömmiga extensions, utan även tips på klimatsmarta schampon från vår leverantör AVEDA, som erbjuder en stor mängd veganska produkter. Välkommen in på salongen hos din ekofrisör för att ta reda på mer eller för att införskaffa en förpackning.